15

prosinac 2023

U Ogranku Cavtat održana radionica izrade božićnih ukrasa s Jelenom Feregjom

15

prosinac 2023

Radionica božićnih ukrasa od papira koju vodi kreativna poduzetnica Jelena Feregja održala se 14. prosinca u Ogranku Cavtat kojeg vodi knjižničarka Lucijana Mihaljek.

Za ovu radionicu, za promjenu namijenjenu odraslima, tražila se stolica viška. Polaznici su imali priliku izraditi svoje boće od papira za bor, kao i božićne čestitke koristeći vodene boje, šljokice i sl.

- Otkad znam za sebe bavim se raznim rukotvorinama, jer to je dio naše tradicije poput veza, šivanja, tkanja... tako radoznalost koja je u meni, vazda naiđe na nešto zanimljivo što me zaintrigira zbog različitih razloga, pa pokušam i sama to napraviti. Tako sam prije tri godine počela izrađivati ovakve boće od papira. Ljude to privlači jer ih podsjeća na neke starinske boće ili zato što jednostavno vole izrađivati sami. Slikanje s vodenim bojama mi je posebno drago, jer ima neki posebni, gotovo terapeutski učinak, jer se radi smireno, polako, čeka se sušenje za sljedeći korak, a za završni dojam koriste se i kemijske, šljokice, perlice... sve ono što nas veseli. Na kraju, svi se veselimo kad primimo božićnu čestitku, ali i kad ju pošaljemo – objasnila je voditeljica radionice Jelena Feregja koja stoji iza brenda Figura.jelena.