Izbornik

Dubrovačke knjižnice smatraju dobrodošlim ponude o donacijama knjiga, te potiču darovanje kao jedan od oblika izgradnje svog fonda. S obzirom na prostornu ograničenost knjižnica, prihvaćaju se isključivo darovi za koje se procijeni da su relevantni, odnosno darovana građa mora zadovoljiti stručne kriterije kako bi se uvrstila u zbirku. Kriteriji se ponešto razlikuju za Narodnu i Znanstvenu knjižnicu. Starija građa i dubrovačka građa se u pravilu daruje Znanstvenoj knjižnici, a novija građa i lektire Narodnoj knjižnici.

Knjižnice zadržavaju pravo na neprihvaćanje darova. Darovne ponude koje ne udovoljavaju kriterijima za uvrštavanje u fond Dubrovačkih knjižnica prosljeđuju se drugim zainteresiranim knjižnicama, ustanovama ili pojedincima.

Knjižnica nije u mogućnosti osigurati prijevoz za darovanu građu koja se u Knjižnicu doprema isključivo u organizaciji darovatelja.

Darodavci ne trebaju slati građu. Umjesto toga, poželjno je poslati darovnu ponudu, odnosno popis jedinica koje će se ponuditi knjižnici. Popis treba sadržavati ime autora, naslov djela, te godinu i mjesto izdanja. Ponude se mogu slati mailom na narodna@dkd.hr, znanstvena@dkd.hr ili se možete obratiti knjižničarima.

Obazac na darovanje građe