7

svibanj 2024

Radonić i Peti Stantić započele s trodnevnim radionicama o važnosti čitanja

7

svibanj 2024

U Čitaonici Narodne knjižnice, 6. svibnja, održao se prvi sat radionica za odgojitelje i knjižničare koje ističu važnost čitanja za razvoj djeteta te potiču na čitanje s djecom. Radionicu je vodila dr. sc. Anita Peti Stantić koja je govorila o važnosti ranog čitanja naglas te o utjecaju razgovora i čitanja na razvoj dječjega mozga. Nakon toga uslijedio je radionički dio u kojem se na izabranim slikovnicama za različite uzraste djece, sudionicima pokazalo na koje načine slikovnice mogu čitati i prilagođavati  djetetu/djeci.

U utorak, 7. svibnja od 17:30 sati, također u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, održat će se drugi sat i uvodno će dr. Marija Radonić govoriti o ranom rastu i razvoju djeteta. Zatim će Peti Stantić održati predavanje i radionicu.

Predavanje i radionica za roditelje održat će se sutra, 8. svibnja u 17:00 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Doktorica Radonić predstavit će program „Rođeni za čitanje“, a Peti Stantić će govoriti o važnosti čitanja. Dubrovačke knjižnice pozivaju roditelje da dođu u što većem broju. Za ovaj dio programa namijenjen roditeljima nisu potrebne prijave.

Podsjetimo, riječ je programu koji se neposredno naslanja na Nacionalni program poticanja čitanja djeci od najranije dobi „Rođeni za čitanje“ koji provode Ministarstvo kulture i medija RH, Ministarstvo zdravstva RH, Hrvatsko pedijatrijsko društvo i Hrvatsko društvo za socijalni rad i preventivnu pedijatriju, a začetnica programa je dr. Marija Radonić.

Program je odobren i sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.

 

foto: Vedran Levi