16

lipanj 2021
Cjeloživotno obrazovanje: Edukativne radionice glagoljice i izrade ruža/broševa

Cjeloživotno obrazovanje: Edukativne radionice glagoljice i izrade ruža/broševa

16

lipanj 2021

Dubrovačke knjižnce uz ostalu bogatu ponudu sadržaja za cjeloživotno obrazovanje, s veseljem obavještavaju kako organiziraju dvodnevne besplatne radionice za sugrađane zrele životne dobi (65+) te pozivaju sve zainteresirane na druženje. Prva radionica ”Škola glagoljice” održat će se u vrtu ljetnikovca Skočibuha (Ul. Anice Bošković 28) u subotu, 19. lipnja u 11 sati. Druga radionica ”Izrada ruža/broševa od svile” bit će u ponedjeljak, 21. lipnja 2021. u 11 sati u Saloči od zrcala (ul. od Puča 6). Radionice su pod stručnim vodstvom djelatnika Hrvatske udruge za kreativne amatere HUKA u sklopu projekta Zlatne ruke.

ZA RADIONICE SE POTREBNO PRIJAVITI NA E-MAIL ADRESU press.dkd@gmail.com

Škola glagoljice

Upoznavanje s glagoljskim pismom i njegovim značajem. Pišu se glagoljska slova guščjim perom kaligrafijom. Prođemo sva slova a onda se napiše nekakav željeni tekst na glagoljici (poslovica, pjesmica ili jednostavno ime i prezime).

Izrada ruža/broševa od svile

Razne boje svile odnosno materijala za zavjese se koriste za tu izradu. Vrlo je efektan ukras čak i za svečane svrhe. Koristimo svijeće i vruće ljepilo. Nije jako zahtjevno za izradu.

Sav materijal i pribor je osiguran.

Radi se o projektu Europskog socijalnog fonda financiranog u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali”
pod nazivom ”Zlatne ruke”. Cilj projekta je unapređenje kvalitete života umirovljenika kroz programe Hrvatske udruge kreativnih amatera. Projekt je financiran bespovratnim sredstavima i traje 24 mjeseca. Programi se provode za umirovljenike od 65 i više godina kako bi ih se socijalno uključilo u brojne aktivnosti.