22

travanj 2024
Panel: Komunikacijski procesi u medijskom prostoru

24

travanj 2024
Počinje: 24.04. / 18:00 Završava: 24.04. / 19:00

Panel: Komunikacijski procesi u medijskom prostoru

U sklopu Dana medijske pismenosti 2024. u čijem su fokusu ove godine razvoj kritičkog razmišljanja, obrazovanje o umjetnoj inteligenciji i medijska pismenost mladih u kontekstu superizborne godine, Dubrovačke knjižnice organiziraju panel raspravu koja će se održati u srijedu, 24. travnja u 18 sati, u čitaonici Narodne knjižnice Grad. Panel će okupiti goste iz područja medijske komunikacije: dr. sc. Šime Zupčić, komunikolog; Marko Roško, doktorand, glavni fact-checker za DU-CHECK projekt, Centar za provjeru informacija i građansku otpornost i Bruno Lucić, novinar.

Svi oni donose bogato iskustvo i različite perspektive o procesima komunikacije u medijskom prostoru.Cilj je panela pružiti publici dublji uvid u različite uloge koje imaju različiti komunikatori u medijskom prostoru, od novinara do novih medija i umjetne inteligencije, pa sve do čitatelja odnosno medijske publike. Poseban naglasak bit će stavljen na etičku dimenziju ovih procesa, ističući važnost odgovornosti publike u procesu 'konzumiranja' informacija.Prilika je ovo da zajedno istražimo kako razumjeti i kritički promatrati medijske sadržaje, te kako prepoznati njihovu relevantnost i pouzdanost u današnjem digitalnom dobu.

Dani medijske pismenosti projekt su Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, koji se u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi svake godine u proljeće, od 2018., a svrha mu je promicanje kritičkog razmišljanja, analize i razumijevanja medijskih sadržaja.  .

Objavljeno: 22.4.2024.