19

travanj 2024
NOĆ KNJIGE Susret s književnicom Nadom Mihaljević

23

travanj 2024
Počinje: 23.04. / 19:00 Završava: 23.04. / 20:00

NOĆ KNJIGE Susret s književnicom Nadom Mihaljević

Kulturna manifestacija Noć knjige, trinaesta po redu, održat će se u utorak, 23. travnja, diljem Hrvatske u povodu Svjetskoga dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Ovogodišnja je tema Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena.

U sklopu Noći knjige, Ogranak Lapad ugostit će književnicu za mlade Nadu Mihaljević koja će o književnosti i o svojim djelima razgovarati s učenicima viših razreda osnovnih škola.

Ovaj susret upriličit će se u utorak, 23. travnja u Ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat), s početkom u 19 sati. Moderatorica događanja bit će knjižničarka i voditeljica Ogranka Katarina Palinić.

O Nadi Mihaljević:

Rođena sam 1968. godine u Zagrebu, a odrastala u Donjoj Stubici, prekrasnom mjestu podno zagorskih obronaka Medvednice. Čim sam naučila čitati, slova su me zarobila, knjige opčinile, a blizina šume i pitomi zagorski krajolik osobito su poticajno djelovali na moju neobuzdanu maštu. Zbog toga sam rano počela smišljati vlastite priče, a nešto kasnije ih i zapisivati. Druženje s knjigama pretvorilo se u trajni odabir, tako da je izbor zanimanja bio posve logičan – radim u knjižnici. 

Kratke priče objavljene su mi u raznim časopisima i zbornicima, a priče za djecu emitirane na Hrvatskom radiju u okviru emisije Priče za laku noć. Dramske forme zaživjele su kao radioigre za djecu i mlade, a okušala sam se i u scenskom pripovijedanju. 

Veselim se književnim susretima u školama i knjižnicama gdje u živim razgovorima s najmlađom publikom nastojim prenijeti svoje oduševljenje i ljubav prema knjigama i čitanju. 

Dvostruka sam dobitnica Nagrade Grigor Vitez; za romane Anđeo plišanih igračaka (2013) i Putovanje u mjestu (2019). 

(https://www.hdkdm-klubprvihpisaca.hr/mihaljevic-nada/)

Objavljeno: 19.4.2024.