22

ožujak 2022
Kreću interaktivne pričaonice za Ukrajince

23

ožujak 2022
Počinje: 23.03. / 17:30 Završava: 23.03. / 18:30

Kreću interaktivne pričaonice za Ukrajince

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus pričaonica za  izbjeglice iz Ukrajine.  Program  će  voditi magistra ukrajinskog jezika i književnosti Marinka Ulaga u suradnji s Ivanom Puharić, također magistrom ukrajinskog jezika.   Prva pričaonica će se održati u srijedu, 23. ožujka s početkom u 17:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad, a namijenjena je djeci od 6 do 10 godina.  Na pričaonicama  će se čitati bajke na ukrajinskom jeziku, a polaznici će imati priliku naučiti pozdrave i osnovne riječi na hrvatskom jeziku.  Na prvom susretu pročitat će se bajka “Djed i repa” autora Alekseja Tolstoja.  Cilj je najmlađima olakšati integraciju u novo društvo pomoću interaktivnih pričaonica. 

S obzirom na veliku zainteresiranost ukrajinskih roditelja za učenjem hrvatskoga jezika, u istim terminima će Ivana Puharić održavati satove razgovornog jezika u Narodnoj knjižnici Grad. Susreti će se organizirati u dogovoru s polaznicima, a ovim putem se pozivaju i dubrovačka djeca da se pridruže i upoznaju sa svojim vršnjacima iz Ukrajine i da kroz igru nauče pokoje nove riječi.

S obzirom na ograničen broj polaznika, svi zainteresirani mogu se javiti putem e-pošte na djecji@dkd.hr ili na Messenger Odjela za djecu i mlade do srijede, 23. ožujka do 14 sati.

Objavljeno: 22.3.2022.