24

lipanj 2022
Klavirski recital Ružice Koncul u Saloči od zrcala

29

lipanj 2022
Počinje: 29.06. / 20:00 Završava: 29.06. / 21:00

Klavirski recital Ružice Koncul u Saloči od zrcala

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, pijanistica Ružica Koncul održat će klavirski recital “Svemir od sonata” u srijedu, 29. lipnja s početkom u 20 sati u Saloči od zrcala. Na programu će se naći sonate iz opusa W.A. Mozarta, L.van Beethovena i F. Chopina. 

-Svaka sonata je svemir za sebe, svaki skladatelj svemir za sebe, svaki izvođač je svemir za sebe, svaki pojedinac u publici svemir za sebe. A, opet samo je jedan svemir. Ima li glazba moć da nas podsjeti na tu istinu? Može li se na krilima glazbe poletjeti dalje od „glave u oblacima”, možda do „srca svemira” koje istim ritmom kuca u svima nama? - istaknula je Koncul. 

Ulaz je besplatan. 

O pijanistici: 

Ružica Koncul rođena je 1983. u Dubrovniku. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u UŠ Luke Sorkočevića. Klavir je učila u klasi prof. Sunčice Grego. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Đorđa Stanettija. Postdiplomski studij završava na Hochschule fuer Musik u Karlsruheu, Njemačka, u klasi prof. Michaela Uhde i Markusa Stange. Dobitnica je nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Usavršavala se na seminarima uglednih klavirskih pedagoga kao što su Rudolf Kehrer, K.H. Kaemmerling, Arbo Valdma, Martino Tirimo. Kao profesorica klavira radila je u Zagrebu, Berlinu i Madridu. Od rujna 2020. godine podučava klavir u UŠ Luke Sorkočevića.

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 24.6.2022.