29

svibanj 2024

3

lipanj 2024
Počinje: 03.06. / 19:00 Završava: 03.06. / 20:00

Dani poezije Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik

Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD) u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama organizira Dane poezije koji će se održati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. s početkom u 19 sati.

Prvi dio programa bit će poezija suvremenike i glazba s osvrtom na ulogu poezije u književnosti i društvu, drugi dio memento mrtvom pjesniku po izboru pjesnika i glazba, a treći dio je interakcija s publikom.

U programu će sudjelovati: Nila Miličić Vukosavić, glavna urednica radio Dubrovnika, prof. Maja Milošević i predsjednica udruge i književnica Ana Bašić.

Pjesnici: Katica Protić, Nada Lušić, Zvjezdana Macura, Neno Kera, Antun Anđelić, Stanka Sršen, Sebastijan Vukosavić, Mira Orlić, Ana Pirsljin, Nika Sršen.

Program će glazbom na klaviru uveličati učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića: Dživo Pavličević 4. ogš, Marina Asić, prof. i Mia Klinac 3. sgš, Katarina Šnajder, prof. mentor

Ovo je četvrta godina da se održavaju Dani poezije, te se s njima potiču pjesnici svih životnih dobi da izađu iz okvira samozatajnosti, te svoje stihove podijele kako s drugim pjesnicima, tako i s publikom.

 

 

 

 

 

 

Objavljeno: 29.5.2024.