23

veljača 2023

1

ožujak 2023
Počinje: 01.03. / 16:30 Završava: 01.03. / 18:00

4. Radionica "Sigurno mjesto" za djecu od 6. do 7. razreda

Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica organizira ciklus besplatnih radionica “Sigurno mjesto” za djecu od 6. do 7. razreda. Četvrta će se radionica održati u srijedu, 1. ožujka 2023. s početkom u 16:30 u prizemlju Narodne knjižnice Grad (Od puča 6). Tema ove radionice je razvoj osobnosti - važnost ideala i pozitivnih uzora u životu. Voditeljica radionica je Kristina Rožić, magistra znanosti za organizacijsko ponašanje, a cilj programa prvenstveno teži postići kod djece i mladih poimanje knjižnice kao mjesta kvalitetnih, radosnih, ispunjujućih i nadahnjujućih susreta - kako s ljudima uživo, tako i onih kroz pisanu riječ, a potom i osvještavanju važnosti čitanja i razabiranja kvalitetnih štiva za razvoj osobnosti, odnosa i odgovornog donošenja odluka u životu, odnosno, razumijevanju činjenice da se, kako je Kierkegaard rekao, „vrata sreće otvaraju od iznutra prema van“.

Knjige podučavaju o životu i odnosima, uzrocima i posljedicama, kontekstu zbivanja, razvoju ili dekadenciji društva i civilizacija. Ukratko, kroz čitanje osoba uči zastati, promišljati, analizirati, vrjednovati, pitati se, odlučivati o svom sustavu vrijednosti kao zvijezdi vodilji u svom životu ili „sigurnom mjestu“ kojemu se uvijek vraća kad razmišlja o sebi i smislu svog života. Stoga, kroz čitanje i analizu probranih štiva te kreativnom izražavanju na temelju istih, na prvom će radionici sudionici imati priliku razvijati kritičko promišljanje bazirano na antropološkoj slici o čovjeku kao svjesnom i odgovornom biću koje odlučuje, koje može kao osoba rasti i razvijati se, zauzeti stav prema životnim okolnostima i, gdje potrebno i mijenjati na bolje svoje odluke i ponašanje kroz razvoj diversificiranog i pozitivnog sustava vrijednosti. 

Broj polaznika je ograničen, stoga se mole svi zainteresirani da se prijave putem e-pošte na djecji@dkd.hr ili na Messenger Odjela za djecu i mlade.

Objavljeno: 23.2.2023.