19

September 2023
Županijsko natjecanje u čitanju naglas

Županijsko natjecanje u čitanju naglas

19

September 2023

Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad ove će godine sudjelovati u „8. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas“ koje se nakon trogodišnje pauze izazvane epidemijom COVID-19
virusa ponovno održava u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac u Sisku. Natjecanje na državnoj razini održat će se 9. i 10. studenoga 2023. Pozivamo narodne i školske knjižnice koje se žele uključiti u natjecanje, da svoje prijave pošalju na e-mail adresu informacijska.sluzba@dkd.hr, najkasnije do 13. listopada 2023.

Prijavnicu za županijsko natjecanje možete preuzeti na poveznici: https://www.nkc-sisak.hr/wp-content/uploads/2022/10/7B_prijavnica_zupanijsko_natjecanje_2022.docx 8. nacionalno natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima osnovnih škola od 3. do 8. razreda u gradovima i županijama Republike Hrvatske. Učenici su podijeljeni u dvije kategorije:
Mlađa kategorija: učenici 3. – 5. razreda
Starija kategorija: učenici 6. – 8. razreda

Cilj je natjecanja poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha. Inicijatori i organizatori natjecanja na državnoj razini suNarodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za  djecu  i  mladež  pri  Hrvatskom  knjižničarskom  društvu, a organizatori natjecanja na županijskoj, gradskoj i školskoj razini su narodne knjižnice u suradnji sa školskim knjižnicama.

Za više informacija o Nacionalnom čitanju naglas posjetite web stranicu: https://www.nkc-sisak.hr/natjecanje-u-citanju-naglas/ i Facebook stranicu: https://www.facebook.com/natjecanje.u.citanju/

Pobjednicima na županijskom natjecanju i njihovim mentorima Dubrovačke knjižnice pokrivaju troškove putovanja u Sisak na državno natjecanje.

Za sva pitanja možete se obratiti na e-mail: informacijska.sluzba@dkd.hr.