13

May 2021
U funkciji nova web stranica

U funkciji nova web stranica

13

May 2021

Dragi članovi, korisnici i posjetitelji,

s veseljem vas obavještavamo kako je nova mrežna stranica Dubrovačkih knjižnica od 7. svibnja u funkciji. Stranica se sastoji od GLAVNE STRANICE javne ustanove u kulturi DUBROVAČKIH KNJIŽNICA (s navedenim općim podacima o ustanovi i uslugama, kao i pristupom trima knjižničnim Katalozima: Znanstvene, Narodne i Skupnom katalogu CROLIST) i PODSTRANICA ZNANSTVENE KNJIŽNICE DUBROVNIK i NARODNE KNJIŽNICE GRAD (gdje je rad i usluge tih jedinica opisan prema različitoj vrsti, namjeni i sadržaju tih dvaju knjižnica).

Nastojimo digitalizirati poslovanje i usluge u što većoj mjeri, učiniti kataloge zbirki pretraživim u maksimalno mogućoj mjeri u ovom trenutku, što više građe iz naših zbirki stručno obraditi i katalogizirati u Katalozima Znanstvene (Baštinske zbirke) i Narodne knjižnice (Zavičajna zbirka). Tu je odjeljak za našu Suvenirnicu, a uskoro stižu novi suveniri s autentičnim motivima. U sljedećoj fazi na stranicu će se dodati i engleska verzija.

Napominjemo kako se nova mrežna stranica Dubrovačkih knjižnica još upotpunjuje s detaljima, tako da će u nadolazećim danima biti nekih sitnih preinaka koji neće ometati rad stranice.

Zahvaljujemo svim članovima, korisnicima i posjetiteljima na strpljenju i nadamo se kako će uživati u našem novom web izdanju!

Vaše Dubrovačke knjižnice