25

June 2021
PREPORUKE KNJIŽNIČARA: V. Pelevin ''Omon Ra''

PREPORUKE KNJIŽNIČARA: V. Pelevin ''Omon Ra''

25

June 2021

Dubrovačke knjižnice nastavljaju s novom rubrikom ''Zrnca knjige od pijeska'' u kojoj knjižničari preporučuju knjige koje su se njima dojmile. Ovaj tjedan svoju preporuku napisao je Adem Gušić.

V. Pelevin, Omon Ra (DiVič, 2003)

Omon Ra je zabavno, crnohumorno i kadšto nježno-psihoaktivno ljubavno štivo Viktora Pelevina o odnosu jednog kozmonauta i njegovih uobrazilja u okvirima vojno-industrijskog & propagandnog državnog kompleksa. Roman u čijem će mozaiku ljubitelji Bulgakovljevih zaigranih konsonanata svakako pronaći štogod za sebe i svoje bližnje. Idealno vrijeme čitanja su predvečernji sati. Idealno mjesto: plaža. Idealno stanje: plimni titraji theta valova pri premetanju zabavnih i kadšto nježno-psihoaktivnih odgovora na pitanje što je uopće Mjesec?

Na jednom mjestu autor kaže: „Odjednom sam sasvim drukčije shvatio otrcane riječi što su odavno izgubile smisao U životu uvijek ima mjesta za podvig, koje su me svakog jutra gledale sa zida učionice. To više nije bila romantična besmislica, već točna i trezvena konstatacija činjenice da naš sovjetski život nije posljednja instanca stvarnosti, već samo neka vrst njenog predvorja.“

Knjigu je moguće pronaći u Narodnoj knjižnici, kao i u ograncima na Montovjerni, u Gružu i Cavtatu.

Adem GUŠIĆ