24

September 2021

Održan prvi sat ''Popularne kulture i psihologije''

24

September 2021

Prvi sat radionice ‘’Popularna kultura i psihologija’’ koju vodi dr. sc. Janko Andrijašević održao se jučer u Ogranku Lapad. Tema razgovora je bila psihologija i ‘mit’ o psihi. Sljedeći sat na rasporedu je idući četvrtak, 30. rujna u 17 sati, također u Ogranku Lapad, a razgovarat će se o podržaju, opažaju i percepciji. Svi zainteresirani još se stignu prijaviti na e-mail lapad@dkd.hr

Podsjećamo kako je glavna programska ideja aktivnosti 'Popularna kultura i psihologija' povezivanje osnovnih znanja iz psihologije sa sadržajima popularne kulture, kao što su filmovi, serije, knjige, glazba, kazališne predstave, te njihova primjena u osobnom razvoju.

Aktivnost je podijeljena na dvije cjeline. Prva je planirana za jesen i zimu 2021. i bavi se upoznavanjem polaznika s glavnim psihološkim činjenicama i idejama, kao što su opažaj, percepcija, emocije, motivacija, razvoj, ličnost, psihopatologija i socijalna psihologija. Svako izlaganje podrazumijeva i razgovor sa polaznicima, dosta stimulativnih pitanja, povezivanje sa njihovim vlastitim iskustvima. Jedna tema se obrađuje tijekom dva tjedna: prvog tjedna je upoznavanje sa temom, a drugog dopuna određenim sadržajima iz popularne kulture (npr. gledanjem inserta iz filma, serije, čitanjem odlomka iz knjige, slušanjem neke pjesme i analiziranjem teksta i glazbe) i razgovorom o odgledanom, pročitanom ili odslušanom.

Drugi dio aktivnosti planiran je za kasnu zimu i proljeće 2022. i tematika bi se fokusirala na ličnost, koja u biti i jest jedan od najbitnijih ili možda najbitniji element kulturnih sadržaja.

Ove radionice odvijat će se svakog četvrtka u 17 sati u Ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat).