19

October 2021
Književno glazbena večer: USUD predstavlja slikovnicu ''Vlahove priče''

Književno glazbena večer: USUD predstavlja slikovnicu ''Vlahove priče''

19

October 2021

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik USUD u organizaciji s Dubrovačkim knjižnicama upriličit će književno glazbenu večer u kojoj će predstaviti dječju slikovnicu ''Vlahove priče - u izolaciji'' u nakladi USUD-a uz koju će se čitati i dječja poezija autora članova Udruge. Ovo događanje održat će se u četvrtak, 21. listopada 2021., u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 18 sati.

Vlaho je znatiželjan dječak koji istražuje svijet oko sebe. Doživljava ga u svojoj dječjoj dimenziji. Kao i svi ostali i Vlaho se je našao u situaciji društvenih posljedica Covida 19. Zbog pandemije zatvoren je u kući. Razmišlja i on o bolesti koja je tako “grozna” da mora biti u izolaciji. Kroz njegovu svijest vidimo sadašnje vrijeme, posljedice. Kao dijete od dosade u kući izmišlja razne igre. Prate ga razni utjecaji  roditelja i medija. Slikovnica je pisana u stihu i namijenjena je uglavnom predškolskom uzrastu.

Večer promocije slikovnice podijeljena je u dva dijela.

1.Predstavljanje slikovnice

2.Čitanje dječje poezije autora članova udruge.

Svoje stihove čitat će pjesnici i autori slikovnice: Ana Bašić, Aurelija Nadilo, Katica Protić, Diana Hilje i Antun Anđelić.

Za glazbeni dio zadužena će biti učenica 1. razreda srednje glazbene škole Luke Sorkočevića Mia Klinac pod mentorstvom profesorice Kate Šnajder.