7

June 2023

"Knjige pod stablima" u parku Luja Šoletića u Gružu

7

June 2023

Dubrovačke knjižnice najavljuju cjelodnevno događanje pod nazivom "Knjige pod stablima", koje će se održati u utorak, 13. lipnja 2023., u prekrasnom ambijentu parka Luja Šoletića u Gružu. Ova inicijativa proizlazi iz uspješnog partnerstva s Kulturnim centrom Jadran, koje je 2021. godine, u sklopu programa Ljeto u Gružu, organiziralo druženje s knjigama u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama.

Cilj programa "Knjige pod stablima" je promoviranje i poticanje čitanja te okupljanje malih i velikih čitatelja, kao i onih koji tek otkrivaju ljepotu pisane riječi.

Program za djecu započet će jutarnjim satima s nizom aktivnosti. Knjižničarke Dubrovačkih knjižnica će u 10 sati održati čitanje priča, dok će u 11 sati likovna radionica pod vodstvom slikara Roberta Kralja i Marte Baće pružiti kreativno iskustvo djeci.

U 18 sati, najmlađi posjetitelji imat će priliku upoznati Mirelu Zijadić,  "Mirelu Pričalicu" te se na taj način povezati s književnim svijetom. Za odrasle je planiran susret s renomiranim književnikom Renatom Baretićem u 19:30 sati, koji će predstaviti svoj najnoviji roman pod nazivom "Zadnja ruka".

Slobodno vrijeme tijekom dana bit će rezervirano za opuštanje i uživanje u parku Luja Šoletića, gdje će biti postavljene knjige iz bogate zbirke Dubrovačkih knjižnica. Posjetitelji će moći odabrati svoje omiljene naslove i uroniti u svijet knjiga pod krošnjama stabala.

Ovaj program ostvaruje se zahvaljujući podršci Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Tijekom ljetnih mjeseci, ljubitelji knjiga će imati priliku sudjelovati u sličnim događanjima na lokacijama poput Montovjerne, Mokošice i Cavtata.

Pozivaju se svi zaljubljenici u pisane riječi, bez obzira na dob, da se pridruže na događanju "Knjige pod stablima" uz jedinstvenu priliku uživanja u književnosti i inspiraciji koju donosi ovaj spoj prirode i kulture.

Dubrovačke knjižnice vas s nestrpljenjem očekuju!