14

June 2021

Djeca oduševljena interaktivnom izložbom koju čine eksponati iz fizike

14

June 2021

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, Udruga Prirodopolis na čelu s predsjednikom Hrvojem Mesićem, postavila je 14. lipnja mobilnu interaktivnu izložbu za učenička istraživanja, namijenjenu djeci predškolske dobi i učenicima osnovne škole (od 3 do 13 godina), u ljetnikovcu Skočibuha (Ul. Anice Bošković 28). Ova izložba postavljena je u sklopu programa ''Ljeto u knjižnici'' i bit će otvorena tri dana 14., 15., i 16. lipnja te se može razgledati od 8 do 20 sati.

Izložba je osmišljena za posjet oko 30-40 djece odjednom i pregledavanje u trajanju 45 min do 1 sat. Za grupne posjete potrebno se prijaviti na broj telefona 099 497 3412 dok za one individualne to nije potrebno.

Interaktivna izložba potiče djecu da slobodno i samostalno rukuju eksponatima i promatraju potaknute pojave. Izložbu sačinjavaju eksponati iz različitih područja fizike poput stojnog vala, magneta, generatora, solarne ćelije, trofaznog motora, tobogana, eho cijevi, dvostrukog stošca, seizmografa, vodene leće i ostalih.

Prije četiri i pol godine Udruga Prirodopolis je prvi put u Dubrovačkim knjižnicama postavila izložbu koju je tijekom tri dana vidjelo gotovo tisuću učenika od 1. do 4. razreda osnovnih škola, što govori o velikom interesu djece za ovakva učenja i istraživanja.