„Ljubav primanje i davanje“ ime je predavanja i radionice koje će održati integrativna terapeutkinja Olivera Drutter u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Javno predavanje na rasporedu je se u petak, 18. svibnja u  18 sati. Radionica će se održati u subotu, 19 svibnja od 10 do 15 sati. Za radionicu je obavezna prijava zbog ograničenog broja sudionika, a cijena je 250 kuna. Zainteresirani se mogu prijaviti na 091 586 8107 ili oledrutter@yahoo.com.

„Jedino u ljubavi nikad ne dobijemo koliko želimo … ali i jedino što ne dajemo dovoljno je ljubav“ misao je Henri Miller koju će predavačica propitivati u svom izlaganju. Puno je pitanja na ovu temu. Mnogi su znanstvenici, psiholozi, pjesnici dali svoje viđenje ljubavi. „Na predavanju će biti govora o našoj prvoj ljubavi, kao matrici tog čarobnog osjećaja. Kako nas najranija iskustva s roditeljima određuju koliko ćemo imati sposobnosti za ljubav. Bit će govora o tome da prvo moramo naučiti voljeti sebe da bismo mogli voljeti druge. Ljubav nije žrtvovanje, podilaženje, kad je sve ‘idealno’ i nemate problema u odnosu. Isto tako nije rješenje da se ne usudimo voljeti jer ‘nemamo vremena’ ili uvjerenje kako ‘to uvijek loše završi po mene’. Ljubav nije osjećaj, to je sposobnost“- istaknula je Drutter u najavi.

Budući da je riječ o integrativnom pristupu, na radionici će se izvoditi vježbe koje omogućavaju bolji kontakt s tijelom i protokom energije, a to znači biti u kontaktu s osjećajima. Kroz interakciju, meditaciju, vizualizaciju, osvještavat će se potreba za prihvaćanjem i ljubav te pravo na njih, kao  i osnaživati ranjene dijelove.