Udruga za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovačke knjižnice pozvale su škole i vrtiće s dubrovačkoga područja da se uključe u zajedničku inicijativu kojom bi se obilježio Svjetski dan osoba s Downovim sindromom (21. ožujka). Naime, cilj inicijative bio je upozoriti na poteškoće osoba rođenih s ovim sindromom i potaknuti njihovu bolju integraciju u društvo, a najvažnije upoznati  najmlađe s problemima te djece kako bi se od malih nogu učili toleranciji i razumijevanju. Pri tome, svi zainteresirani mogli su koristiti skeniranu slikovnicu ”Moja prijateljica ima Downov sindrom” autorice Jennifer Moore-Mallins, prevedenu na hrvatski i namijenjenu roditeljima, odgajateljima i djeci, koju su Knjižnicama uručile predstavnice Udruge.

Više informacija o inicijativi: https://www.dkd.hr/zajednicki-obiljezimo-dan-osoba-s-downovim-sindromom/

Hvala svima na poslanim materijalima. Najbolje radove ćemo i nagraditi!

Video OŠ Montovjerna

https://docs.google.com/presentation/d/1kWexxbJMCo0nThGWdMjTcwn9K7RUnEqWDUTKUfwGvUM/edit?fbclid=IwAR1MAFKGt8udfVDQ98LMPi_fgHq6ojXI7YRzvzArHHxcfMu_nwiAcvjMUC0
Učenici 3.a razreda Osnovne škole Marina Držića poslali su prezentaciju ”Moj prijatelj ima Down sindrom” koju su napravili s velikom ljubavlju te je posvetili njihovom kolegi Đivu.
“Mi smo sretni što u našem razredu imamo dječaka Điva koji ima Down sindrom pa nam je bila posebna radost i veselje napisati ove radove te mu ih pročitati i uživati u sveopćem veselju”, poručuju iz škole.
Djeca Mješovite skupine 2 iz DV Gruž i odgojiteljica Amra Džanković
Videozapis učenika 4.d razreda OŠ Župa Dubrovačka povodom obilježavanja Dana osoba s Down sindromom kojeg su napravili za njihovu kolegicu Anđelu (https://youtu.be/juNuQwqm8aI).
Skupina Ribice iz Dječjeg vrtića Pčelica u Dubrovniku napravila je video povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom te su tako uputili poruke podrške svojim ‘različitim’ vršnjacima (https://youtu.be/55AOd-WABV0).
Video napravljen od fotografija učenika 4. b OŠ Mokošica povodom Dana osoba s Downovim sindromom (https://youtu.be/L4fbv9fHsQA).
Video s radovima učenika 3. razreda OŠ Mokošica na temu obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom(https://youtu.be/_XSqM-dRtsc).