U subotu, 12. prosinca, na četvrtom satu e-priprema iz fizike, profesor Hrvoje Mesić obradio je  cjelinu ‘mehanika 2’ u trajanju od 90 minuta (bez odmora). Vježbalo se oko 70 zadataka iz poglavlja kružno gibanje, rad,  snaga, energija, korisnost, gravitacija.

Ove subote (19.12. u 9 sati) nastavlja se s cjelinom ‘toplina’, podijeljenom u poglavlja: toplinsko širenje, plinski zakoni, jednadžba stanja plina, unutarnja energija, toplina, 1. zakon termodinamike, 2. zakon termodinamike

Prezentacije obrađenih cjelina (u formatu ppsx) mogu se preuzeti na stranici Prirodopolisa.

Podsjećamo kako ovakve pripreme u doba pandemije COVID-19 daju prednost usmenom izlaganju i objašnjavanju uživo gdje se svi mogu priključiti i postavljati pitanja iz udobnosti svoga doma kao i diktirati tempo kojim će se zadaci rješavati.

Također, napominjemo kako se svi zainteresirani srednjoškolci, a naročito maturanti mogu priključiti ovim besplatnim pripremama, sve što je potrebno napraviti je poslati svoje podatke (ime i prezime) s naznakom ‘e-pripreme iz fizike’ na e-mail press.dkd@gmail.com

Pripreme iz fizike održavaju se u organizaciji Dubrovačkih knjižnica, a financirane su uz podršku Zaklade Caboga Stiftung.