Peti tjedan Mjeseca hrvatske knjige (9. – 15. studenoga), ujedno i posljednji, u Dubrovačke knjižnice donosi promociju zbirke pjesama i otvorenje izložbe, dječju radionicu i predstavljanje projekta u suradnji triju ustanova.

U ponedjeljak, 9. studenoga u 19 sati, akademik i književnik Josip Škerlj predstavit će zbirku „Pjesme u prozi“ u Saloči od zrcala, a paralelno s tim u prizmelju Narodne knjižnice otvorit će se izložba njegovih knjižnih izdanja, plakata, ilustracija, grafičko-pjesničkih mapa i drugih tiskovina (prijave na press.dkd@gmail.com).

Druga dječja kreativno – stvaralačka radionica “Razlistaj se, slikovnico!” održat će se u srijedu, 11. studenoga s početkom u 17 sati u Saloči. Djeca uzrasta od 5 do 10 godina ponovno će moći izrađivati svoje slikovnice, pisati priču i čitati (prijave na djecji@dkd.hr).

Manifestacija se zatvara u petak, 13. studenoga, predstavljanjem serije notnih izdanja zaboravljenih muzikalija: Tom(m)aso Resti: Rekvijem u c-molu za soliste, mješoviti zbor i orkestar u suradnji Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, Franjevačkog samostana u Dubrovniku i Dubrovačkih knjižnica. Ovo događanje odražat će se u Saloči od zrcala s početkom u 17 sati (prijave na press.dkd@gmail.com).