U drugom tjednu Mjeseca hrvatske knjige (19. – 25. listopada) u Dubrovačkim knjižnicama održat će se predstavljanje slikovnice, Čitateljski klub i ekološko predavanje.

U ponedjeljak, 19. listopada, Knjižnice će ugostiti Udrugu samostalnih umjetnika Dubrovnik (USUD) koja će predstaviti slikovnicu „Vlahove priče“ o zgodama i nezgodama dječaka Vlaha. Osim autorice slikovnice Ane Bašić, na ovoj književnoj večeri koja počinje u 18 sati sudjelovat će i Katica Protić, Antun Anđelić i Katarina Mrvalj.

U srijedu, 21. listopada, u Saloči od zrcala održat će se Čitateljski klub Dubrovačkih knjižnica kojeg vodi Stanislava Nikolić Aras. Svi zainteresirani mogu se pridružiti sastanku Kluba u 19 sati.

Profesor biologije Ivan Cikatić u Saloči će održati predavanje ”Zdravlje, prehrana, okoliš (što sve ne znamo?)”. Predavanje počinje u 18 sati, a organizirano je u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om, Za predavanje se potrebno prijaviti na e-mail adresu mhrnic@dura.hr ili na telefonski broj 099/5361055.