U suradnji Centra za integrativni razvoj i Dubrovačkih knjižnica, integrativna terapeutkinja Olivera Drutter održala je, 12. lipnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, predavanje pod naslovom “Što je to karakter, kako se formira i možemo li ga mijenjati?”.

 Drutter je navela pet tipova karakternih obrana: šizoidna, oralna, mazohistična, psihopatska i rigidna. Za razliku od temperamenta koji je pretežno uvjetovan nasljednim faktorom, za karakter se kaže kako je stečen kroz životna iskustva. Karakter nastaje u interakciji s okolinom primarno unutar obitelji, ali i šire okoline. Pod pojmom ‘karakter’ pokušava se pobliže opisati osobu i njene vrline ili mane.

Ovo predavanje ujedno je i najava za istoimenu radionicu koja će se održati u nedjelju 14. lipnja 2020. od 9 do 14 sati. Na radionici će se kroz interaktivne vježbe otkrivati stvarna vlastita priroda i potencijal koji pojedinac želi živjeti. Kroz vježbe otkrivat će se koja je dominantnija karakterna obrana, doticati povrede i stvarati veći kapacitet i razumijevanje istih upoznavajući  autentičnu prirodu.

Prijave za radionicu su otvorene još danas (subota, 13. Lipnja), a obavezne su zbog ograničenog broja sudionika. Prijaviti se možete na broj telefona 091 586 8107, mailom na oledrutter@yahoo.com ili preko messengera. Cijena radionice je 300 kuna.