Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače, Dubrovačke knjižnice i ove su godine na Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad  počele s prikupljanjem knjiga i slikovnica za djecu, koje će podijeliti potrebitima. Knjige su se  prikupljale od kraja siječnja do kraja veljače na Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad te u Ogranku Mokošica. Prikupljeno je preko 450 knjiga i slikovnica, čiji je dio danas 3. ožujka 2020., Dječjem vrtiću Izviđač uručila voditeljica Matične službe za narodne i školske knjižnice Dubrovačko-neretvanske županije Marica Šapro Ficović.  Djeca su s nestrpljenjem dočekala poklon, kojemu su se iskreno obradovali..

Ovom prilikom zahvaljujemo ‘Izviđaču’ i njihovim tetama na toploj dobrodošlici i želimo da uživaju u štivu. Zahvaljujemo svima vama koji ste se odazvali ovoj nesebičnoj akciji čime ste te ujedno sudjelovali u kampanji ‘Čitaj mi!’ i akciji prikupljanja slikovnica na dječjim odjelima pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!”.

Županijska Matična služba će do kraja tjedna uručiti donirane knjige na još nekoliko adresa čime će se zaključiti još jedna uspješna akcija.