Tekst: Ogranak Mokošica

Čitateljski klub Dubrovačkih knjižnica u Ogranku Mokošica počinje s radom 23. siječnja 2020. u 19 sati.

U Dubrovačkim knjižnicama se uz Čitateljski klub koji od listopada 2018. djeluje u Narodnoj knjižnici Grad pokreće djelovanje Čitateljskog kluba u Ogranku Mokošica.

Pozivamo zainteresirane čitatelje i ljubitelje književnosti na prvo okupljanje na kojemu ćemo se upoznati s voditeljicom, sistemom rada i približiti pojam čitateljskog kluba. Ovakvi klubovi su mjesta razmjene mišljenja i stavova o pročitanom. Članovi se sastaju jednom mjesečno po pročitanom djelu te zajednički raspravljaju o književnom djelu, šire teme i reference, razmjenjuju stavove.

Voditeljica Čitateljskog kluba Stanislava (Staša) Nikolić Aras vodi klub na način da bira naslove i pruža podršku u osnovnim edukativnim alatima teorije književnosti iz oblasti analize i interpretacije. Važno je reći da Čitateljski klub ne podrazumijeva stručnost polaznika već mu je cilj širiti čitalačku pismenost, pružiti mogućnost za dijalog, jačati komunikacijske vještine pojedinca kroz forme i sadržaje koje suvremena svjetska književnost nudi.

Stanislava Nikolić Aras profesorica je književnosti i spisateljica. Vodi radionice kreativnog pisanja i odnedavno okuplja čitateljske klubove. Bavi se književnom kritikom i književnim stvaralaštvom te podučavanjem Hrvatskog jezika i književnosti u školama.