Tekst: Marjana Leventić

Ovogodišnji Dan hrvatskih knjižnica koji se obilježava u ponedjeljak, 11. studenoga, iskoristit će se za proslavu 10 godina djelovanja Ogranka Mokošica.

Ogranak je otvoren 29. travnja 2009. godine i osim što je napunio 10 godina, napokon je malo i “narastao” – uz postojeći prostor uređen je i prostor koji će služiti kao čitaonica i dvorana za razna događanja, što otvara mogućnost da knjižnica u Mokošici postane kulturni centar namijenjen svim generacijama.

Rođendansko slavlje počinje u 17 sati programom za najmlađe. Skupina nekad malih (sad već velikih) lutkarica pod vodstvom knjižničarke Katarine Palinić, izvest će predstavu “Vilenjak tvrdoglavac”.

U 19 sati na programu je pjesničko – glazbena večer naslova “U ritmu odrastanja”. Gosti večeri su odgojiteljica i pjesnikinja Diana Brkić, učenica srednje škole i pjesnikinja Isaura Brković, knjižničarka i glazbenica Lucija Pećar, te Adem Gušić, knjižničar, pjesnik i glazbenik.

Program je namijenjen svima koji rastu, pišu i pjevaju, a ako netko poželi pokazati svoja umijeća, rado ćemo ga podržati.

Pridružite nam se u ovoj večeri koja slavi odrastanje, knjižnice, knjige, knjižničare, riječi i glazbu!