Sedmu godinu za redom Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad pridružuje se Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas koje se provodi u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige, a održat će se u četvrtak, 7. studenoga 2019. u  Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 17 sati. Organizatorice Županijskog natjecanja u čitanju naglas su knjižničarke Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad, Deša Ficović Kosović i Nikolina Miloslavić.

Na natjecanju će nastupiti učenici iz 12 županijskih osnovnih škola, od Cavtata do Kune, a natjecat će se u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8. razreda. Pobjednici u svakom uzrastu, u pratnji svojih mentora nastupit će na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se održava u Sisku, 21. i 22. studenoga.

Inicijatori i organizatori Sedmog nacionalnog natjecanja u čitanju naglas i ove godine su Narodna knjižnica Grad, čitaonica Vlado Gotovac iz Siska i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva. Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola (od 3. do 8. r.) u Hrvatskoj. Cilj je poticanje čitanja i čitanja naglas, popularizacija knjige, poticanje usmenog izražavanja i pozitivnog natjecateljskog duha.