Počinje i treći tjedan manifestacije Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga) u Dubrovačkim knjižnicama.

Tako će u okviru programa manifestacije u Narodnoj knjižnici Grad u ponedjeljak, 28. listopada s početkom u 19 sati, Robert Međurečan, pisac romana i filmskih scenarija i profesionalni glazbenik, predstaviti svoj treći roman „Krletka za glinenog goluba“ .

U suradnji Dubrovačkih knjižnica i Udruge samostalnih umjetnika Dubrovnik, 30. listopada  s početkom u 18 sati, Ana Bašić će imati promociju dječje slikovnice ‘’Šaljivi brojevi’’ na kojoj će sudjelovati i Dječji zbor Dubrovnik koji vode Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić.  Nakon toga slijedi književna večer u kojoj će sudjelovati Katica Protić i Janja Previšić, a Antun Anđelić će promovirati svoju prvu zbirku ‘’Poezija moje duše’’. Događaj će uveličati i glazbene izvedbe operne pjevačice Diane Hilje, prof . klavira Marine Asić, i na gitari učenice muzičke škole Katarine Mrvalj.

 Ogranku Mokošica se tijekom cijelog trajanja manifestacije održavaju radionice medijske pismenosti o korištenju slobodnog vremena pod imenom ‘’U slobodno vrijeme želim biti…’’, kao i pričaonice za djecu ‘’Odakle dolazi glazba’’.

Tijekom trajanja Mjeseca knjige srijedom i subotom održavaju se čitaonice u Domu za starije osobe Dubrovnik koje vodi knjižničarka Narodne knjižnice Grad, Katarina Palinić.

Podsjećamo sve korisnike Dubrovačkih knjižnica kako tijekom trajanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige mogu besplatno vratiti knjige, pa molimo sve one koji nisu vratili knjige na vrijeme da iskoriste priliku i to naprave u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga 2019.