Drugi tjedan Mjeseca hrvatske knjige u Dubrovačkim knjižnicama obilježit će se raznim događanjima, prvenstveno namijenjenih djeci i mladima.

U Narodnoj knjižnici Grad u ponedjeljak, 21. listopada s početkom u 19 sati, gostovat će Kazalište Smješko iz Zagreba koje će izvesti predstavu namijenjenu mladima (15+) i  odraslima o djetinjstvu i mladosti Marije Jurić Zagorke ‘’Kakva majka, takva kći’’.

Ovogodišnja manifestacija Mjeseca hrvatske knjige je posvećena glazbi tako će Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle održati, 23. listopada u 17 sati promociju svog glazbenog albuma „Kišni razdraganci“, a pridružit će im se i Lana Letović Perčin s istoimenom slikovnicom. Događanje je namijenjeno djeci i roditeljima. Isti dan u Ogranku Lapad (Atlant Centar, II kat) odvijat će se manifestacija Foruma mladih u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačkih knjižnica koja počinje u 18 sati, a ove godine tema je ‘’O čemu sve pišemo’’. Na priredbi će nastupiti učenici dubrovačkih osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova sa svojim pjesmama, sastavima, esejima i drugim literarnim radovima.

Mjesec hrvatske knjige nastavlja se u četvrtak, 24. listopada u 18 sati, kada će Vesna Čučić održati predavanje „Cenzura i tema žene u Dubrovniku u 16. stoljeću“,  a u subotu, 26. listopada s početkom u 18:30 sati, Edita Slunjski, predstavit će knjigu ”Izvan okvira 4” u kojoj je prikazan dio četverogodišnjeg istraživanja koje je, baveći se fenomenom vođenja, autorica provela zajedno sa suradnicima u različitim ustanovama ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Ogranku Mokošica se tijekom cijelog trajanja manifestacije održavaju radionice medijske pismenosti o korištenju slobodnog vremena pod imenom ‘’U slobodno vrijeme želim biti…’’, kao i pričaonice za djecu ‘’Odakle dolazi glazba’’.

Tijekom trajanja Mjeseca knjige srijedom i subotom održavaju se čitaonice u Domu za starije osobe Dubrovnik koje vodi knjižničarka Narodne knjižnice Grad, Katarina Palinić.

Podsjećamo sve korisnike Dubrovačkih knjižnica kako tijekom trajanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige mogu besplatno vratiti knjige, pa molimo sve one koji nisu vratili knjige na vrijeme da iskoriste priliku i to naprave u razdoblju od 15. listopada do 15. studenoga 2019.