Nemamo često priliku pročitati javnu pohvalu za pozadinski, nevidljivi rad stručnog osoblja knjižnice, koji zahtijeva dugogodišnje učenje i konstantno usavršavanje, a bez kojega knjižnica ne bi ni bilo. Koristimo priliku zahvaliti gospodinu Igoru Golešu, splitskom kolekcionaru i autoru knjiga o projektu “Zaboravljena Dalmacija” na pohvali nabavne politike kolegice Marije Erdelez, voditeljice nabave knjižne i neknjižne građe Narodne knjižnice Grad Dubrovačkih knjižnica:

„Dubrovčani zgrabili zadnji primjerak…Najveći uspjeh doživjela mu je prva knjiga, limitirano izdanje od samo 100 numeriranih primjeraka po cijeni od 300 eura. Samo su dva prodana na internetskim aukcijama, i to po cijenama od 400 i 500 eura. Danas je ovo izdanje jako traženo, a nemoguće ga je kupiti u slobodnoj prodaji jer je gotovo cijela naklada završila u muzejima, knjižnicama i kolekcionarskim bibliotekama.

– Posljednji dostupan primjerak nedavno sam nudio Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, ali nisu bili zainteresirani. Zato prigodu nije propustila Gradska knjižnica u Dubrovniku, čija je voditeljica nabave ekspresno reagirala i dobila u knjižnični fond ovo vrijedno djelo – kaže Goleš.”