U sklopu građanske akcije ‘’Dana kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’’ koji se obilježavaju 25., 26. i 27. listopada 2019., održat će se  u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, predavanje prof. Ivana Cikatića ”Zdravlje – poljoprivreda – okoliš”, u subotu 12. listopada 2019. s početkom u 18 sati.

Živimo li u ekosustavu ili egosustavu? Jeste li “nasjeli” održivom razvoju? Što je to razvoj? Kako se manipulira činjenicama i znanošću? Hranimo li se pravilno, znamo li uopće što je to hrana, odakle dolazi i kako djeluje na naš organizam? Odgovore na ova pitanja, otvarajući i neka nova, pokušat će u svome predavanju dati profesor biologije Ivan Cikatić

Građanska akcija “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj, pokrenuta je putem Facebooka, a potaknuta požarima u Amazoni, Sibiru, Africi i Aljasci.

”Tri dana zajedničkog uživanja u sadnji diljem države. Naglasak je na slobodnoj sadnji svakog pojedinca i poticanje na stvaranje biljaka, vrta. Uzgoj iz koštice kako bi kasnije zasadili tamo gdje je najpotrebnije. Djelujmo namjerno. Zasadi drvo ne budi panj. Kroz ovu inicijativu želimo posaditi što više stabala diljem Hrvatske i ujedno osnažiti građane da se uključe i postanu stvaratelji budućnosti kakvu žele”, stoji u objavi građanske inicijative.