Predavanje integrativne terapeutkinje Olivere Drutter ”Kako zacijeliti povrede iz djetinjstva u odrasloj dobi metodama tjelesno orijentirane terapije (CIR metoda)” održalo  se 26. rujna u Čitaonici Narodne knjižnice.

Kada pričamo o nekoj osobnoj problematici koja nam se u životu neprekidno vraća u različitim odnosima i situacijama, osjetimo bespomoćnost i frustraciju našeg Unutarnjeg djeteta. Bez obzira na to koliko nam je godina, svi imamo Unutarnje dijete kojega često nismo svjesni.

Dok Unutarnje dijete doživljava, odrasla osoba djeluje, tako kao odrasli donosimo loše odluke, autodestruktivni smo, stvaramo ovisnosti i slično. Zanemarivanjem Unutarnjeg djeteta, koje ima cijelu paletu osjećaja, odričemo se najboljih dijelova sebe. Gušimo ga tako što negiramo njegovo postojanje iz straha da ponovo ne doživimo povrede iz djetinjstva.

Kvalitete kao što su kreativnost, razigranost, znatiželja, nesputanost, veselje, privrženost, taktilnost, nježnost, upornost i prisutnost su kvalitete Unutarnjeg djeteta koje naša odraslost treba ako želimo više osjećaja slobode, odvažnosti, ljubavi i novosti u životu.

Ovo predavanje je ujedno i najava za otvaranje škole Centar za integrativni razvoj (CIR) Dubrovnik. Svi koji žele više saznati o predavačici, radu škole ili ih zanima radionica koju će Olivera Drutter održati na ovu temu u subotu, 28. rujna 2019. od 9:30 do 14 sati u prostorijama Osnovne škole Ivana Gundulića, Sustjepanska 4, mogu je kontaktirati na broj telefona 091 586 8107 ili putem e-pošte oledrutter@yahoo.com

Za radionicu koja se naplaćuje je potrebna prijava najkasnije do 27. rujna do 17 sati.

AUTOR FOTOGRAFIJA: VEDRAN LEVI