Priključujući se sve većem globalnom pokretu obilježavanja Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica, srpanjske „Putositnice utorkom“ ugostit će Marka Capeka, surfera, ronioca, skipera, alpinista, penjača, a inače inženjera elektrotehnike koji je 10 godina radio na UNDP (United Nations Development Programme) projektima vezanima uz obnovljive izvore energije u Hrvatskoj, na Balkanu, u Tadžikistanu i Kirgistanu.

Tijekom posljednjih desetak godina putovao je u zemlje Južne i Centralne Amerike, na sjever Afrike, u Centralnu i Jugoistočnu Aziju, a u utorak, 2. srpnja u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, u putopisnom predavanju popraćenom nizom zanimljivih fotografija, dubrovačkoj publici približit će Galapagos, Peru i Costa Ricu. Marko Capek, čija je misija brinuti  o okolišu i živjeti  u skladu s prirodom, iz ovih se krajeva vratio nedavno, a posjetio ih je i prije deset godina.

Što se u međuvremenu promijenilo? Kako mi kao putnici utječemo na okoliš? Koji je naš okolišni otisak i kako ga umanjiti?, saznajte 2. srpnja u 19 sati u Putositnicama utorkom s Markom Capekom koji je problem plastičnog otpada osvijestio kroz brojna putovanja te danas u potpunosti živi bez, kako to kaže, single-use plastike.