Dubrovačke knjižnice organiziraju predstavljanje knjige prof. dr. Tomislava Terzina „Cenzurirana znanstvena otkrića“, koje će se održati u četvrtak , 27. lipnja 2019., u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.

Autor će nas ovom prilikom upoznati s brojnim znanstvenim saznanjima skrivenim od očiju javnosti i potaknuti nas da razmislimo o razlozima zbog kojih se od nas kriju podaci, činjenice i informacije koje imaju izravan utjecaj na postojeći sustav vrijednosti. Profesor Terzin upozorava kako je slika stvarnosti djelo masovnih medija, koji nastoje oblikovati javno mnijenje koje će biti u funkciji održavanja uspostavljenog sustava i moćnih ciljnih skupina. Iako je sloboda govora, misli i ideja jedna od tekovina suvremenoga društva, čini se da imamo sve, samo ne slobodu.

Prof. dr. Tomislav Terzin ugledni je znanstvenik i cijenjeni biolog. Diplomirao je molekularnu biologiju i fiziologiju, a doktorirao filozofiju i zoologiju na Sveučilištu Western (Kanada). Stručnjak je u genetici, molekularnoj biologiji i razvojnoj biologiji, a trenutno radi kao izvanredni profesor biologije na Fakultetu Augustana (Sveučilište Alberta, Kanada). Autor je niza članaka i nekoliko knjiga.