Dubrovačke knjižnice uključile su se u program obilježavanja Drugih dana medijske pismenosti koji se održavaju od 8. do 12. travnja 2019. i to radionicama koje će se održati u jutarnjim satima u ogranku Lapad, 8.,9.,10. i 12. travnja za 4. i 6. za razrede Osnovne škole Ivana Gundulića, a 5. i 11. travnja radionice će biti namijenjene učenicima drugih i četvrtih razreda Ekonomske i trgovačke škole.

S učenicima četvrtih razreda razgovarat će se o superjunacima, medijskim idolima, lažnom predstavljanju i objavljivanju sadržaja na društvenim mrežama, s posebnim naglaskom na Youtube i Instagram. Cilj radionice je učenje prihvaćanja i poštovanja različitosti, te skretanje pozornosti na odgovornost pri postavljanju sadržaja na mrežu i zauzimanje kritičkog stava prema objavljenim sadržajima.

Učenici šestih razreda kroz radionicu će se upoznati s pojmovima: informacije, mediji (s posebnim naglaskom na društvene mreže) i elektroničko nasilje. Na praktičnim primjerima učenici će vježbati primjenu usvojenih znanja. Cilj radionice je informirati učenike kako prepoznati elektroničko nasilje i osvijestiti važnost poštovanja sebe i drugih na društvenim mrežama.

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Dubrovnik, 5. i 11. travnja,  za učenike 2. i 4. razreda će se održati radionice o dezinformacijama i lažnim vijestima.  Ovim radionicama se želi skrenuti pozornost na širenje dezinformacija i lažnih vijesti te na zauzimanje kritičkog stava prema ponuđenim medijskim sadržajima. Također, učenike se želi potaknuti na odgovorno i savjesno ponašanje prilikom objavljivanja vlastitih sadržaja na mreži.

Radionice su zatvorenog tipa.