U sklopu manifestacije „Mili Grade ponositi“ u Saloči od zrcala, 13. prosinca 2018. održana je večer duhovne tematike, a sve u organizaciji udruge 3D+UPIOU koja je ovom manifestacijom proslavilu vrlo uspješnu prvu godinu postojanja.

Na početku večeri prvo je puštena himna udruge u izvedbi suradnika udruge Darija Plevnika iz Osijeka. Nakon toga  prisutnima se obratila prvo njena predsjednica Marijana Kohn Dedović, te nakon nje i njezina dopredsjednica  Franka Fani Kohn.  Kroz program je vodila glumica  Mima Čampara. Uz sve prispjele radove koji su pročitani predstavljen je i video fotografa Branke Mumalo, Orsata Stražičića i Marijane Kohn Dedović).

Važno je naglasiti da su po prvi put svoje stihove predstavili Ljerka Capurso te mlada Rea Lucija Žuvela. Od autora koji nisu mogli prisustvovati njihove stihove je po prvi put pročitao mladi Lukša Bezrek. U glazbenom programu je nastupao gospar Marko Majkovica i mlada nada Sara Helena Gorinjac te su se prikazala dva  pobjednička videa tekstopisca Franke Fani Kohn „Vilo ti“ i „Fala“ slavodobitnici sa  Marko Polo festivala- Korčula.

Sa svojim pjesmama, publici se obratio specijalni gost gospodin Ante Nadomir Tadić Šutra iz kraljevskog grada Knina. Na kraju su se podijelile zahvalnice svim prisutnima, te je u holu Saloče održan i prigodni tratamenat.