Nakon velikog uspjeha “Priče o sloniću Babaru”, udruga MALA OPERA uz potporu Grada Dubrovnika i u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik i Francuskom alijansom Dubrovnik,  priređuje posebno izdanje edukativnih koncerata za djecu – glazbenu priču „Babar i Djed Božićnjak”.

Ovaj multimedijalni koncert upoznaje najmlađe slušatelje, na njima blizak  i zabavan način, s klasičnom glazbom i njezinom osobitom formom – glazbenom pričom. Božić  je i u zemlji slonova vlada velika zabrinutost jer Djed Božićnjak još nikada nije posjetio djecu sloniće. Kako bi razveselio svoju družinu,  kralj Babar kreće u uzbudljivu potragu za legendarnim djedicom…

Posjetite nas u Čitaonici Narodne knjižnice Grad – Saloči od zrcala u srijedu, 12. prosinca, s početkom u 18 sati, upoznajte simpatičnog Babara – kralja slonova,  poslušajte priču i uživajte u prelijepoj glazbi.

Ovu zanimljivu i uzbudljivu božićnu priču  s originalnim tekstovima i ilustracijama autora Jeana de Brunhoffa prate najljepše stranice klavirske glazbe za djecu iz pera P. I. Čajkovskog, R. Schumanna, G. Bizeta, E. Griega i C. Saint-Saënsa.

Izvođači i autori koncepta: Danijela Petrić, klavir i Zdenko Niessner, pripovjedač 

Trajanje: cca 40 minuta 

Uzrast: 3-10 godina