Nakon predstavljanja na Lastovu, na blagdan Svetog Kuzme i Damjana, zaštitnika ovog otoka, knjiga „Lastovska elegija“ gospara Mata Maričevića predstaviti će se i u Dubrovniku, u ponedjeljak 3. prosinca s početkom u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Uz samoga autora knjigu će predstaviti Maja Milošević, lektor i recenzent knjige, Boris Njavro u ime Društva dubrovačkih pisaca, te kao posebno iznenađenje klapa „Kolafjaka“ koju čine autorovi dugogodišnji prijatelji i znani nam pjevači dubrovačkih klapa. 

„Lastovska elegija“ gospara Mata Maričevića, rođenog Lastovca, odavno već životom i poslom vezanog za Dubrovnik,  vrlo je vrijedna i važna knjiga za Lastovo, u kojoj nam on kao autor kroz razgovor sudionika priče i njihova sjećanja, naravno uz komin i u konobi, u stranju kako bi Lastovci rekli, uz iće i piće, zapisuje mnoge zgode, anegdote, tradiciju i običaje, ali i povijesne činjenice, događaje i likove povijesti i života kroz stoljeća ovog otoka. Ova njegova knjiga zapravo je dokument povijesti i velika promidžba Lastova, a objavljena je u vlastitoj nakladi autora, te uz pomoć Društva dubrovačkih pisaca.