U okviru projekta „Kreativno znanje“ održan je tematski „Pub kviz“ za srednjoškolce u ponedjeljak, 5. studenoga u Čitaonici Narodne knjižnica Grad. Naslov kviza bio je “Hrvatski narodni preporod” što je ujedno bila centralana tema, a natjecatelji su pokazali znanje  i u širokom spektru pitanja iz opće kulture, povijesti, sporta i glazbe.

Natjecalo se rekordnih sedam timova, po dva iz Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića („Breški“ i „Militia immaculatae“) i Ekonomske i tgovačke škole („Pingvini“ i „Ekipa“) te po jedan iz Gimnazije Dubrovnik („Ppami“), Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik („Putnice“) i Umjetničke škole Luke Sorkočevića („Carolina“). Pobjedila je ekipa „Breški“ za koju su nastupili učenici 2. i 4. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića.                          .

„Kreativno znanje“ zajednički je projekt Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai i Dubrovačkih knjižnica  koji se provodi već treću godinu za redom, a medijski partner projekta je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku – UNIDU.