Drugi tjedan Mjeseca hrvatske knjige donosi bogat program u Dubrovačkim knjižnicama. Najmlađe knjigoljupce u Ogranku Mokošica u srijedu (24. 10.) u 19 sati očekuje čitaonica „Priče oko popreta“ kada će se čitati priče Tereze Buconić Gović, dok je petak (26. 10.) u 17 sati rezerviran za radionicu „Baštionica“.

Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad uz organizirane posjete vrtičkih skupina i školaraca priprema kreativno druženje u srijedu (24. 10.) u 17:30 pod naslovom „Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea” kada će uz radionicu biti organizirano i gledanje crtanog filma te pričaonica. Započinje i novi ciklus radionica Foruma mladih. Prva, pod imenom „O čemu sve pišemo”, je na rasporedu u srijedu (24. 10.) u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnica Grad.

Dvodnevni program „Mala škola glagoljice“, koji obuhvaća predavanja i radionice, za učenike dubrovačkih osnovnih i srednjih škola održat će se 25. i 26. listopada u Narodnoj knjižnici Grad. Učenici srednjih škola uz stručno vodstvo razgledat će izložbu „Blaga Znanstvene knjižnice“  u čijem je postavu „Hrvatski misal“ tiskan na glagoljici 1531. godine.

Početak tjedna bit će u znaku poezije. Putopjesnikinja u knjižnica: Priča o poeziji i mala kreativna radionica s Majo Klarić održat će se u utorak (23. 10.) u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnica Grad.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je baštini, a osnovni motiv je glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta. „Dva glagoljska natpisa iz 11. st.: Natpis Župe dubrovačke i Konavoski natpis“ naslov je predavanja koje će održati dr. sc. Marica Čunčić u četvrtak (25. 10.) u 19 sati u Znanstvenoj knjižnici.

Integrativna terapeutkinja Olivera Drutter zaključit će drugi tjedan Mjeseca hrvatske knjige u Dubrovačkim knjižnicama predavanjem „Od neuroze do zadovoljstva“ u petak (26. 10.) u 18 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Na predavanju će govoriti o nastanku neuroze, kako se manifestira na svim razinama (tjelesnim, emocionalnim, psihičkim i duhovnim) te će predstaviti i put samorazvoja i iscjeljivanja kroz metodu praktičara Integrativne metode i CIR škole ( Centar za Integrativni Razvoj).

Tijekom trajanja Mjeseca knjige utorkom i četvrtkom održavaju se čitaonice u Domu za starije osobe Dubrovnik koje vodi knjižničarka Narodne knjižnica Grad, Katarina Palinić. Sve dodatne informacije o događanjima u Mjesecu knjige u organizaciji Dubrovačkih knjižnica dostupne su na internetskoj i Facebook stranici Dubrovačkih knjižnica.