Povodom 50. obljetnice Zagrebačke Biblije u Dubrovniku se organizira cjelovito čitanje Biblije koje će započeti u četvrtak, 11. listopada u 7 sati u crkvi sv. Spasa u Gradu, a završiti neposredno prije predavanja koje će se u Znanstvenoj knjižnici (Cvijete Zuzorić 4, III. kat) održati u ponedjeljak, 15. listopada u 19 sati. Na prigodnom predavanju o 50. obljetnici Zagrebačke Biblije govorit će prof. dr. sc. Zrinka Jelaska, prof. dr. sc. Ante Vučković i dr. sc. Nada Babić.

Kako bi se u ova četiri i pol dana pročitala cijela Biblija, pozivaju se vjernici da se osobno prijave.

Elektronički se možete prijaviti služeći se poveznicom: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGPed5vVnKGQq2egiXKKQM4wf0S7gVyZMHU9K38XeulF7TYg/viewform?c=0&w=1 .

Može se također prijaviti utorkom, srijedom i petkom od 7.30 do 15 sati na broj telefona 020 324 924.

Prijave završavaju u petak, 5. listopada. Od prijavljenih se očekuje da pola sata čitaju naglas Bibliju u crkvi sv. Spasa u terminu za koji se prijave, kao i da dođu, ako je moguće, 20 – 30 minuta ranije kako bi slušali onog tko prije njih čita. Bilo bi dobro da ostanu 20 – 30 minuta nakon što sami čitaju kako bi u svakom trenutku Božju riječ jedna osoba čitala, a barem dvije slušale.

Organizatori su Dubrovačka biskupija i Dubrovačke knjižnice koje također traže punoljetne osobe koje su voljne dežurati šest sati i koordinirati čitače u tom razdoblju.

Podsjetimo, Zagrebačka Biblija je četvrti cjeloviti prijevod Biblije na hrvatski jezik, a prvi tiskan u Hrvatskoj i to u Zagrebu 1968. godine.