Otvorenje izložbe i predstavljanje knjige Damira Perinića „Moj Pariz – Mon Paris“ održat će se u utorak, 2. listopada u 19 sati u Narodnoj knjižnici Grad. Fotografije  koje će biti predstavljene na izložbi snimljene su u Parizu, u razdoblju od 1972. do 2018. godine, a dubrovačka publika moći će ih razgledati do 17. listopada.

Uz autora u predstavljanju knjige sudjelovat će akademik Tonko Maroević i Anamarija Habjan. Perinić je dugogodišnji stanovnik Pariza o kojem u predgovoru knjige Maroević naglašava kako je on “znatiželjni prolaznik kroz gradsko središte i periferne prostore s uvijek spremnom kamerom, živo zainteresiran za sve fenomene urbanog življenja (neslučajno je upravo arhitekt), ali možda još i više za privremene manifestacije ljudskoga okupljanja, a pogotovo za neočekivane, nepredviđene, neslućene slučajeve intimnog približavanja ili gotovo nagonskog reagiranja“.

Damir Perinić (Zagreb, 1940.) završava studij arhitekture u Zagrebu 1963. i dvije godine kasnije odlazi u Francusku. Dopunjuje znanje na Institutu za Urbanizam u Parizu. Kao arhitekt, cijelu profesionalnu karijeru provodi u Parizu, dok u Hrvatskoj sudjeluje na nizu arhitektonskih natječaja. Radi u više velikih projektnih ureda („Andrault et Parat“, „Gamma Architecture“…) Godine 1982. osniva vlastiti atelijer, zajedno sa suprugom Majom Perinić. Povremeno objavljuje tekstove u časopisima „Čovjek i Prostor“ i „Arhitektura“. Jedan je od osnivača AMCA-Paris, udruge bivših studenata hrvatskih sveučilišta, u okviru koje od 1991. predstavlja i promiče hrvatsku kulturu u Francuskoj. Fotografijom se bavi od mladosti, nadahnut izložbom „The Family of Man“ Edwarda Steichena koju je vidio u Zagrebu 1958.