U okviru programa „Vikend posvojenja u Dubroviku“ održat će se radionica „Boje moje obitelji“  u subotu, 19. svibnja u Odjelu za djecu i malde Narodne knjižnice Grad u vremenu od 10:30 do 12 sati. Riječ je o kreativnoj radionici na kojoj se s djecom crta, razgovara i druži te ih se kroz zabavne i neuobičajene načine vodi na put primjećivanja i prihvaćanja svih različitosti, s naglaskom na šarenilo obiteljskih struktura. Aktivnost je prvenstveno namijenjenadjeci predškolske dobi  od 5 do 7 godina, ali su dobrodošli i mlađi kao i roditelji, bake i djedovi, stričevi i tetke.

Radionicu će održati viša stručna suradnica Alma Pezerović, a radi ograničenog broja sudionika potrebno je potvrditi dolazak na adresu elektroničke pošte alma@adopta.hr te navesti broj i dob djece.

Udruga za potporu posvajanju – ADOPTA 18. i 19. svibnja organizira „Vikend posvojenja u Dubrovniku“ u okviru programa „Centar posvojenja“, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik. Cilj ovog vikenda je kroz različite aktivnosti otvoriti prostor za razgovor o temama vezanim uz posvojenje o kojima se malo govori, a vrlo su bitne za zajednicu.