Zajednička autorska večer književnica Duške Mušić i Antonije Budano održana je u utorak, 8. svibnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Glazbeni gost večeri bio je Krunoslav Đuričić.

Mušić se dubrovačkoj publici predstavila kratkim pričama iz njezinih dviju knjiga „Valunzi“ i Mamac za lignju“, a riječ je o erotskim pričama duhovitog sadržaja i duboke psihološke drame.

„Napisane priče pisane su razmišljanjem zrele žene, one jesu erotika, ali nisu pornografija. Njezine priče podloga su za socijalno ispitivanje današnje stvarnosti pojavom društvenih mreža i mogućnosti upoznavanja i spajanja ljudi. Priče su pisane osobitim stilom, ponekad i izvan pravopisnih normi, kako se inače i piše na društvenim mrežama, ali su stvarne i životne.“ – komentar je urednika knjige „Valunzi“ Zdravka Odorčića.

Budano je predstavila svoje pjesme objavljene u „Riznici skupocjenih trenutaka“, inače autoričinom prvijenucu, a publika je imala priliku čuti i poeziju iz nove zbirke „Tirkizno“ koja je još u pripremi. Autorica sudjeluje na raznim pjesničkim manifestacijama, a poeziju je objavljivala i u zajedničkim zbirkama.

„Treba imati hrabrosti svoje emocije ispisane stihom podijeliti s drugim ljudima ma koliko one istinite u pjesmi bile. Antonia Budano se ne srami svojih osjećaja te nam kroz poeziju nudi svoj životni put. Njezina poezija otkriva najtananije ljubavne emocije, tako da su joj pjesme pune čežnje i pune ljubavi koju ona u svojim pjesmama nudi kao ljetnu toplu kišu koja potiče zrno iz kojeg niče najveća ljubav na svijetu.“ – istaknuo je u osvrtu urednik knjige „Riznica skupocjenih trenutaka“ Zdravko Odorčić.