Drugi, ujedno i završni,  dan proslave petog rođendana Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica“ bio je posvećen programu za djecu i mlade. U petak, 4. svibnja u Čitaonici Narodne knjižnice Grad članovi „Slagalice“ podsjetili su publiku na dosadašnja izdanja namijenjena najmlađim čitateljima. Bio je to kolaž u kojem su bajkopričalica Jasna Held, učenici osnovnih škola Lapad i Župa Dubrovačka te studentica Marta Vukasović i učenice 4. razreda baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića publici scenskim nastupima predstavile ulomke iz djela koja su u proteklih pola desetljeća članovi „Slagalice“ napisali za najmlađe knjigoljupce.

Dvodnevni program proslave započeo je u četvrtak, 3. svibnja kada je predstavljen prvi dubrovački strip „Telekinetic“ autora Zlatka Tomića. Uz autora o stripu su govorili i strip-autor Goran Jovović te spisateljica i ilustratorica Renata Zlatković.

Društvo okuplja 17 članova, a 2013. bilo ih je tek troje. Pet godina rada rezultiralo je s 15 izdanja, a u 2018. očekuju ih još četiri. „Telekinetic“ je prvo ovogodišnje izdanje „Slagalice“ koja je registrirana kao nevladina i neprofitna organizacija, a nastala je s ciljem afirmiranja i promicanja knjige i stripa na području grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije, s posebnim naglaskom na književnosti za mlade i djecu.