Dubrovačke knjižnice i ove su godine bogatim programom obilježile Noć knjige, manifestaciju kojom se već sedmu godinu zaredom daje poticaj čitanju te razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Programi za djecu odvijali su se u Ogranku Mokošica i Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad.

U Ogranku Mokošica matineja je bila u znaku izložbe lutaka nastalih kroz rad lutkarske družine Ogranka. Nastavak aktivnosti donio je zanimljivu čitaonicu i interaktivnu radionicu pretvaranja književnog djela u animirani film pod naslovom „Od priče do filma: W. Joyce, Leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea“ dok je program zaključen druženjem uz čaj i sveokusnjake „Harry Potter Cluedo“.

U Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad također se odvijao zanimljiv program za najmlađe knjigoljupce. Započeo je predstavom „Vilenjak tvrdoglavac“ u izvedbi lutkarske družine Ogranka Mokošica pod vodstvom Katarine Palinić. Nakon druženja u svijetu lutaka uslijedila je pričaonica „Dubrovački političari pričaju bajke“. Svoje pripovjedačko umijeće pred dubrovačkim mališanima pokazali su: Ivan Jelčić, Ljubo Nikolić i Marko Potrebica. Program je zaključen nagradnom tombulom.

Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena budućnosti knjige, a djecu su zanimanjem i interesom za sve programe pokazala kako panike za budućnost knjige nema ma kako god ona izgledala u kontekstu modernog vremena i novih tehnologija.