Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s brojnim partnerima i medijskim kućama pokreću Dane medijske pismenosti. Od 19. do 21. travnja 2018., ali i tijekom cijele druge polovice travnja pa i početkom svibnja odvijat će se brojne aktivnosti i događanja kojima je cilj informirati i educirati djecu, roditelje, nastavnike i odgojitelje o toj važnoj temi i vještini.

Dubrovačke knjižnice uključit će se u ovu manifestaciju predavanjem za srednjoškolce koje će održati dr. sc. Đorđe Obradović, docent Sveučilišta u Dubrovniku. „Medijsko zavođenje“ naslov je predavanja u kojem će se učenicima predstaviti medijska pismenost kao jedna od ključnih vještina za život u 21. stoljeću kako bi naučili koristiti medije za svoje i opće dobro. Uz profesora Obradovića sudjelovat će i studenti Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

„Medijska pismenost u virtualnom svijetu nije više sredstvo za uspješno komuniciranje nego lijek protiv manipulacija i ovisnosti“ istaknuo je Obradović u najavi predavanja koje će se održati u srijedu, 18. travnja u 10:30 u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.