Izložba slika Veronike Šulić „Mali format – Sveti razgovor“ otvorena je u utorak, 30 siječnja, u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Prvu samostalnu izložbu autorica je posvetila Gradu i festi sv. Vlaha, te u „dijalogu nastoji stvoriti poveznicu prošlosti kroz sadašnjost prema onome sutra; kroz slikarski medij želi pečatiti identitet Grada“ istaknuo je Ivan Viđen.

„Ploveći omjerima, formata, boja i tehnika ona na svojim slikama kombinira oštrinu i mekoću, mirnoću i dinamiku, hladne i tople boje … i sve to, tako bar izgleda, čini lakoćom igranja. Igranje je , naravno, istodobno i učenje, pa tako na primjer vidimo da se slikarica odlučuje na ponavljanje pojedinih motiva gotovo do apstrakcije. Nastavi li se ovako igrajući i napredovati, ovdje nam viđeno obećaje da se u budućnosti možemo nadati i novim zanimljivim rezultatima njezina kista“ zaključio je Viđen.

Izložba je dio programa Feste svetoga Vlaha 2018., a bit će otvorena do kraja veljače.

Veronika Šulić diplomirala je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, gdje je bila u klasi Josipa Botteri-Dini te Kažimira Hraste. Živi i radi u Dubrovniku na obnovi kulturne baštine. Specijalizirala je restauraciju zidnog slikarstva, te kao djelatnica Hrvatskog restauratorskog zavoda obnavlja nepokretnu kulturnu baštinu diljem Hrvatske. Potpredsjednica je odbora ICOMOS-a. Radila je likovne radionice crtanja i modeliranja glinom u ARL Lazareti, a sudjeluje na skupnim izložbama HDLU-a Dubrovnik, te ULIPUDA. Izlagala je i na međunarodnoj izložbi Natura Hereditas u studenome 2017. u Metkoviću. U sferi grafičkoga dizajna okušava se u izradi plakata za Kazališnu udrugu „Kolarin“ te kao scenska slikarica.