U prepunoj Čitaonici Narodne knjižnice Grad klapa Kaše održala je „Božićni koncert“ u petak, 8. prosinca. Na programu su bile tradicionalne dubrovačke kolende i napjevi.

Klapa Kaše i ovim je koncertom opravdala svoj naziv koji je dobila po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke u Dubrovniku, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja.

Koncert je održan u organizaciji Dubrovačkih knjižnica povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, a ujedno je i dio Dubrovačkog zimskog festivala.

Klapa Kaše u lipnju ove godine proslavila je 10 godina kontinuiranog rada. U prvom desetljeću osvojila je na desetke nagrada, od kojih se posebno izdvaja trijumf u Omišu kada su 2012. na 46. Festivalu Klapa postali apsolutni pobjednici,  zasluženo su osvojili prvu nagradu žirija i publike, u konkurenciji muških klapa.

Poštujući davni pjev dubrovačkih gospara i pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja, 2007. nastala je klapa koja je dobila ime po lukobranu Kaše koji se nalazi ispred stare gradske luke u Dubrovniku, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja. Klapa je tijekom 2013. objavila prvi nosač zvuka „Rego“, a već iduće godine i drugi album „Tragom Republike“.