U Dubrovačkim knjižnicama održan je program pod nazivom „Revija na putu“ u četvrtak, 7. prosinca, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, a u okviru 13. Booksine Revije malih književnosti.

Ovogodišnja manifestacija za cilj ima po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti suvremenu književnost na arapskom jeziku stoga je i nazvana „Sjedninjene države Levanta“. Dubrovačke knjižnice ugostile su zabranjivanog prozaista i scenarista Khaleda Khalifa iz Sirije, pjesnikinju i novinarku Asmau Azaizeh iz Palestine te pisca, urednika, filozofa i sportaša Maana Abu Taleba iz Jordan. Moderator programa bio je Luka Ostojić koji je u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik vodio dvodnevnu radionicu kao pripremu učenika za ovaj program. U formi čitanja svojih djela te razgovora i pitanja učenika dubrovačka publika upoznala je pisce Levanta.

Svi zainteresirani imali su priliku kupiti knjigu „Tvoj bol je lakši kad o njemu drugi pričaju“, a riječ je o antologiji suvremene književnosti Levanta (Jordan, Libanon, Palestina, Sirija) koja je prigodno izdana u sklopu 13. Booksine Revije malih književnosti.

“Sjedinjene Države Levanta” zajednički je program Revije malih književnosti i Human Rights Film Festivala koji se od 5. do 10. prosinca održava u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku i Vukovaru. „Revija na putu“ je dio programa koji se provodi kroz platformu Clubture u suradnji s udrugom Skribonauti, Mirovnom grupom mladih Dunav, Dubrovačkim knjižnicama Dubrovnik, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, knjižarom Ex libris iz Rijeke i ustanovom Rijeka 2020 EPK.

Cijelu galeriju fotografija pogledajte na Facebook stranici Dubrovačkih knjižnica.